× Повна версія сайту
ua
ВИДАЛЕННЯ ЖОВЧНОГО МІХУРА - 3 - svekaterina.ua

ВИДАЛЕННЯ ЖОВЧНОГО МІХУРА

Коли відбувається запалення жовчного міхура, лікарі ставлять діагноз холецистит. Запальну реакцію можуть викликати різні види бактерій, грибкові мікроорганізми, віруси та навіть глисти.

Майже 95 % випадків холецистит пов’язані з наявністю каменів у жовчному міхурі. У цьому випадку йдеться про калькульозний холецистит.

Набагато рідше зустрічається безкам’яний холецистит. Це, наприклад, ферментативний холецистит, який викликаний попаданням ферментів підшлункової залози у жовчний міхур. Приблизно 1 із 100 проявів холециститу обумовлено також пухлинами жовчного міхура.

Хвороби, що ведуть до видалення жовчного міхура:

  • Жовчнокам’яна хвороба;
  • Холедохолітіаз;
  • Поліпоз жовчного міхура;
  • Холестероз;
  • Холангітом пов’язаний із панкреатитом;
  • Біліарний панкреатит;
  • Рак жовчного міхура;
  • Хірургічне лікування холециститу.

Отримати консультацію хірурга

Лапароскопічна операція з видалення жовчного міхура в Одесі або холецистектомія.

Холецистектомія – видалення жовчного міхура є оптимальним методом лікування за наявності каменів у жовчному міхурі.

Калькульозний холецистит – запалення жовчного міхура, пов’язане з перекриттям жовчної протоки каменем, зустрічається у 9 із 10 пацієнтів. Зараз операція проводиться малотравматичним способом з використанням лапароскопії.

Для проведення лапароскопії жовчного міхура виконується три проколи. У отвори, що утворилися, хірург вводить спеціальні хірургічні маніпули та камеру. Лапароскопічний спосіб є малотравматичним з мінімальною крововтратою пацієнта.

  • Час операції – у середньому 60 хв;
  • Вид наркозу – загальний;
  • Час перебування у стаціонарі – 2 дні (з днем ​​операції включно).

Операція включає:

  • Первинну консультацію терапевта та анестезіолога;
  • Проведення операції – високотехнологічна апаратура та професіоналізм хірургів Клініки Святої Катерини дозволяють провести видалення жовчного міхура без розрізів (лапароскопія), всього через три проколи з мінімальними пошкодженнями тканин та кровоносних судин;
  • Анестезія – сучасна, безпечна анестезія. У нашій роботі використовується методика медикаментозного сну, завдяки якій операція стає безболісною та безпечною для пацієнта;
  • Перебування в стаціонарі та харчування – комфортабельний стаціонар європейського рівня. Після операції у клініці потрібно провести добу.

Підготовка до операції:

За тиждень до операції необхідно виключити жирну, гостру, смажену їжу та алкоголь. За два дні до операції провести очищення кишківник шляхом приймання проносних засобів (перорально).

Аналізи:

Загальний аналіз крові, загальний аналіз сечі, коагулограма, біохімічний аналіз крові, група крові, резус- фактор.

Відновлення після операції:

У післяопераційний період можливе підвищення температури до 37,5 градусів. Можлива нудота та тупі болі у правому підребер’ї в ранньому післяопераційному періоді. Загальний період повного поновлення до 1 місяця. У період відновлення не потрібна медикаментозна підтримка.

Дієта після видалення жовчного міхура:

  • Овочі приготовлені на пару або тушковані з малою кількістю олії;
  • Овочеві пюре та крем-супи;
  • Відварений нежирний птах, риба, яловичина, кролик;
  • Парові котлети, тефтелі, фрикадельки;
  • Овочеві супи, салати;
  • Фрукти: дині, кавуни. Груші, яблука, персики, нектарини очищати від шкірки;
  • Каші: рисова, вівсяна, перлова, гречана.
  • Напої: компот із сухофруктів, мінеральна вода.

Що не можна:

  • Смаженого, гострого, кислого;
  • Жирного м’яса та риби;
  • Жирних молочних продуктів та твердих сирів;
  • Кави, чаю, різних кіл;
  • Фаст-фуду;
  • Виключити алкоголь та куріння;
  • Фізичні навантаження та спорт у післяопераційний період

Побутова адаптація починається на 2-3 добу. Спортом можна займатися через 2-3 місяці, легкі навантаження (пробіжки підтюпцем) за місяць.

Наші спеціалісти:

Лікар-хірург, заступник головного лікаря з лікувальної роботи: Бабинець Юрій Володимирович, досвід роботи понад 26 років.

Проведення відкритих та лапароскопічних втручань на органах черевної порожнини, хірургія гриж, хірургія невідкладних станів, амбулаторно-поліклінічна хірургія, онкохірургія.

Лікар-хірург, завідувач операційного блоку та відділення хірургічного профілю: Осипенко Олег В’ячеславович, досвід роботи понад 35 років.

Напрямок діяльності – хірургічна гастроентерологія; широкий спектр «відкритих» та лапароскопічних втручань на органах черевної порожнини та заочеревинного простору; координатор напряму хірургічної корекції станів, пов’язаних з фіброзом печінки, ускладненого порушенням порто-кавального протоку крові; консультування щодо проведення хірургічних втручань; планова та ургентні хірургічні операції – загальна хірургія, абдомінальна хірургія, онкохірургія.

Лікар-хірург, онкохірург, проктолог – Галимон Михайло Михайлович, досвід роботи понад 6 років.

Напрямки діяльності – широкий спектр «відкритих» та лапароскопічних втручань на органах черевної порожнини та заочеревинного простору; колопроктологічні втручання; консультування щодо проведення хірургічних втручань; планові та ургентні хірургічні втручання – загальна хірургія, онкохірургія, проктологія.

Лікар-хірург, гастроентерологія – Войтишин Володимир Васильович, досвід роботи понад 30 років.

Напрями діяльності – хірургічна гастроентерологія; мамологія; широкий спектр «відкритих» та лапароскопічних втручань на органах черевної порожнини та заочеревинного простору; консультування щодо проведення хірургічних втручань; планова та ургентні хірургічні операції – загальна хірургія, абдомінальна хірургія, онкохірургія.

Отримати консультацію хірурга

Зателефонувати